3 modalități prin care îți poți vopsi părul în mod natural

Este o plăcere să te uiți în oglindă și să vezi cum părul tău radiază pentru că este sănătos. Totuși, uneori tratamentele din comerț ne fac mai mult rău decât bine uneori și crează iluzia de perfecțiune. Ei bine, o dată cu sosirea toamnei, părul tău are nevoie de mai multă îngrijire și ar trebui să îi oferi o pauză.

Iată cum te poți vopsi natural acasă fără ca părul tău să fie deteriorat sau distrus din cauza îngrijiri exagerate.

1. Pentru părul șaten.

Pentru cele care au părul șaten, îl pot face strălucitor și îi pot oferi mai multă rezistență adăugând în amestec rozmarin.

De ce ai nevoie:

1-2 lingurițe de rozmarin.

Cantitatea exact depinde de lungimea părului și de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire:

Adaugă rozmarinul într-o oală cu apă care fierbe. Lasă-l să fiearbă pentru încă 4 minute, apoi lasă amestecul să să se răcească. Aplică soluția pe părul curat. Poți repeta acest procedeu zilnic, până ai efectul dorit.

Sfat: Pentru o culoare mai intensă adaugă ceai negru. Vopseaua naturală poate produce un efect doar cu 1 sau 2 nuanțe mai închis.

2. Pentru părul brunet.

Cafeaua îți poate oferi o culoare interesantă și cofeina are multe proprietăți minerale care îți vor face părul mai puternic și mai strălucitor.

De ce ai nevoie:

cafea măcinată – 2-3 linguri.
Balsam de păr.

Cantitatea depinde de lungimea părului sau de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire:

Fă o cană de cafea tare, lasă-o să se răcească apoi pune-o în frigider. Amestecă balsamul de păr cu cafeaua măcinată, apoi adaugă cafeaua din frigider. Aplică amestecul pe părul uscat și lasă-l să acționeze pentru o oră. Apoi spală-te cu șampon.

Sfat: Pentru un efect mai intens adaugă și cacao dacă vrei și pentru a-i oferi părului mai mult volum folosește ulei de castor.

3. Pentru părul blond.

Pentru a menține culoarea de blond îți trebuie niște ingrediente pe care le ai cu siguranță în casă.

De ce ai nevoie:

Flori de mușețel – 2-4 linguri.
Miere – 3 linguri.

Cantitatea depinde de lungimea părului tău sau de efectul pe care ți-l dorești.

Procesul de vopsire:

Pune florile de mușețel într-o oală cu apă care fierbe și lasă-le acolo pentru jumătate de oră. Adaugă mierea și suc de lămâie, amestecă bine, apoi aplică amestecul pe lungimea părului. Pune-ți o pungă pe cap și înfășoară-ți capul într-un prosop. Stai așa jumătate de oră. Spală-te apoi cu apă călduță și folosește balsam.