5 căi prin care îți poți regenera părul cu ajutorul lămâii – Lămâia favorizează creșterea părului!

În momentul în care părul tău începe să cadă la o vârstă fragedă, frustrările încep să se adune. Poate că ai încercat și tu o mulțime de metode prin care să scapi de această problemă, însă fără nici un rezultat.

Te-ai gândit vreodată că lămâia te poate ajuta să scapi de această problemă? Poate că ești puțin sceptică pentru că nu este un remediu scump, însă lămâia este foarte bună pentru regenerarea părului și pentru a opri căderea lui.

De ce este lămâia atât de eficientă?

Lămâile sunt bogate în nutrienți, precum acidul citric, calciu, magneziu, vitamina C, pectină și flavonoide. Vitamina C favorizează creșterea părului și îmbunătățește producerea de colagen.

Natura acidă a lămâii ajută la fortificarea firelor de păr, prin urmare, poți scăpa de căderea părului. Lămâia are proprietăți antifungice și te va ajuta să îți menții scalpul sănătos.

Iată 7 modalități prin care poți scăpa de problemele cu părul cu ajutorul lămâii.

1. Sucul de lămâie pentru creșterea părului.

Vei avea nevoie de: jumătate de lămâie.

Stoarce sucul de la jumătatea de lămâie într-un bol și masează-te pe scalp cu sucul timp de 5 minute. Lasă-l să acționeze 10 minute și spală-te în mod normal. Este indicat să faci asta o dată pe săptămână și dacă ai părul gras te va ajuta și cu această problemă.

2. Șamponul de lămâie pentru creșterea părului.

Ai nevoie de: 5 linguri de pudră de henna, un ou, 1 cană de apă caldă și jumătate de lămâie.

Amestecă pudra de henna cu oul și cu apa caldă într-un bol, apoi stoarce jumătatea de lămâie. Aplică amestecul pe scalp și lasă-l să acționeze 1-2 ore. Clătește cu apă rece. Fă asta o dată pe lună și părul îți va crește mult mai repede și vei scăpa și de firele albe.

3. Suc de lămâie și apă de cocos.

Ai nevoie de: o lingură de suc de lămâie, o lingură de apă de cocos.

Combină sucul de lămâie cu apa de cocos și aplică amestecul pe scalp. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute și spală-te în mod normal pe păr. Poți face acest lucru o dată pe săptămână pentru a-ți fortifica și a-ți regenera părul.

4. Sucul de lămâie și Alor Vera.

Ai nevoie de: 2 linguri de gel de Aloe Vera și de o lingură de suc de lămâie.

Amestecă cele două substanțe într-un bol și aplică amestecul pe păr. Lasă-l să acționeze 30 de minute. Poți repeta această procedură de 2-3 ori pe săptămână pentru a îmbunătăți sănătatea scalpului tău.

5. Mască pentru păr cu lămâie și miere.

Vei avea nevoie de: o lingură de suc de lămâie, 2 linguri de miere, 2 linguri de ulei de măsline.

amestecă într-un bol toate ingredientele și aplică amestecul rezultat pe suprafața scalpului. Lasă-l să acționeze timp de 20 de minute, apoi spală-te normal. Repetă procedura pentru a favoriza creșterea părului.

Share this...