5 mituri legate de păr care ne împiedică să ne creștem părul lung și frumos

Cele mai multe femei oferă o atenție sporită părului lor și mai ales, ele plătesc mulți bani pentru a-și face părul să fie mai cu volum, mai catifelat și mai strălucitor. Totuși, uneori poate fi destul de greu să îți dai seama care produse merită să fie cumpărate și care sfaturi merită să fie urmate.

Mai jos vei putea descoperi o listă cu unele dintre cele mai cunoscute mituri legate de păr pe care le-am aflat și noi și am decis să le împărtășim cu tine tocmai pentru a nu mai crede în ele. Nu trebuie să mai crezi în ele deoarece la finalul zilei, ele sunt doar lucruri neadevărate.

1. Prea multe fire căzute reprezintă mereu un semn de rău augur

În fiecare zi, în jur de 150-200 de fire de păr ne cad. Mai mult, de două ori pe an, de obicei primăvara și toamna, părul nostru trece printr-o fază numită „telogen” (de asemenea cunoscută și ca perioada de odihnire a foliculilor). În această fază, părul nu mai crește și pur și simplu stă pe capul nostru.

De aceea, părul nostru cade în cantități foarte mari în aceste perioade; mai apoi, noile fire de păr (stadiul anagen) începe să apară în foliculii goi de păr. Însă dacă o cădere mare de păr are loc de mai mult de două ori pe an și mai timp de mai mult de o lună, atunci ar trebui să mergi la doctor.

2. Există produse care îți pot face părul să crească mai repede

Chiar și cele mai puternice medicamente hormonale nu îți pot forța celulele să se dividă la o viteză record și tocmai de aceea niciun produs cosmetic nu îți poate face părul să crească mai repede. Viteza de creștere este o trăsătură genetică și de obicei este de 1 centimetru pe lună.

3. Atât șamponul cât și balsamul ar trebui aplicate pe toată lungimea părului

De fapt, șamponul nu este un produs pentru curățarea părului, ci pentru cea a scalpului și de aceea, el ar trebui aplicat doar pe rădăcini. Resturile de spumă și de șampon care rămân pe păr atunci când te clătești vor fi suficiente pentru curățarea în întregime a părului.

Totuși, când vine vorba despre balsam, lucrurile sunt total opuse: ar trebui să îl aplici pe lungimea părului. Rădăcinile sunt în mod natural mai sănătoase și beneficiază de ulei mult mai ușor, așa că efectul hidratant al balsamului nu este necesar acolo.

4. Folosirea uscătorului de păr este dăunătoare

De fapt, uscătoarele de păr, precum și ondulatoarele îți afectează doar părul care nu este protejat cu ajutorul unor produse cosmetice. Dacă folosești produse speciale pentru aranjarea părului, precum spuma de păr și protecția termală, atunci nu ai de ce să îți faci griji.

5. Cu cât tai mai mult păr, cu atât crește mai repede

Deoarece părul crește de la rădăcini și nu de la vârfuri, o tunsoare nu va influența viteza de creștere a părului. În plus, contrar credințelor populare, raderea totală a părului nu afectează în niciun fel desimea părului deoarece numărul de foliculi este o trăsătură genetică.Share this...