5 obiceiuri comune care te fac să arăți groaznic – Renunță imediat la numărul 4!

Nici o femeie nu vrea să arate mai în vârstă decât este de fapt, însă de cele mai multe ori, facem anumite greșeli care ne afectează imaginea. Gândește-te la câte acțiuni facem în mod obișnuit și mai ales mecanic în timpul zilei.

Din păcate, unele dintre aceste acțiuni ar putea avea un impact asupra frumuseții și sănătății noastre. La prima vedere, ele nu par a fi dăunătoare, dar impactul lor negativ se acumulează zi de zi. Iată care sunt greșelile pe care le facem cel mai frecvent și cum le putem evita:

1. Îți atingi fața sau bărbia în timp ce stai în fața calculatorului.

Pun pariu că te uiți la monitor acum, stând exact în această poziție. Ne petrecem mult timp în fața computerelor noastre pe parcursul zilei și ne atingem de multe ori fața cu mâinile fără să ne gândim.

Susținerea bărbiei cu mâna elimină treptat osul hioid și perturbă circulația sângelui. Acest lucru vă poate determina să aveți o bărbie dublă, iar pielea poate îmbătrâni mai repede.

Atingerea feței cu mâinile murdare poate duce la probleme ale tenului, în special dacă pielea ta este predispusă la acnee și iritație.

2. Picior peste picior.

Această poziție poate fi destul de dăunătoare pentru cei care suferă de varice. Fluxul de sânge este întrerupt și problemele de sănătate pot apărea foarte rapid. De asemenea, pot apărea și dureri de spate.

Durerea este cauzată de poziționarea greșită a coloanei vertebrale, ceea ce determină o presiune asupra zonei inferioare a spatelui. Și nu avem nevoie de asta, nu-i așa?

3. Pieptănarea părului după baie.

Pieptănarea părului după duș este una dintre cele mai frecvente și aproape instinctive acțiuni. Dar este foarte dăunătoare pentru părul nostru. Părul umed este mult mai vulnerabil decât părul uscat, iar pieptănarea îi dăunează. Părul va deveni în mod inevitabil fragil.

Pentru a păstra frumusețea părului, folosește un prosop pentru a-l lăsa ușor să se usuce, în loc să-l frecați și lăsați-l să se usuce în mod natural. După ce părul s-a uscat complet, piaptănă-l din partea de jos, indiferent de lungime.

4. Aplicarea protecție solare doar pe față.

Toate femeile frumoase au învățat deja că pielea lor trebuie protejată de soare chiar și în condiții urbane. Cu toate acestea, unele nu sunt conștienți de faptul că trebuie să aplice crema nu numai pe față, ci și pe gât, pe piept și pe mâini.

Cu cât ajungem mai în vârstă, cu atât devenim mai sensibili la expunerea la soare. Și, bineînțeles, ar trebui să ne amintim că trebuie să avem grijă de piept și gât, așa cum ne îngrijim și fața.

5. Aplicarea pudrei în zonele cu tenul gras.

Zona T strălucește? De cele mai multe ori, femeile tind să aplice pudră în acea zonă pentru a obține un efect mat. Însă, nu este deloc corect, cu excepția cazului în care vrei ca porii să se înfunde și să se manifeste mai frecvent.

În primul rând, este necesar să elimini orice exces de ulei cu hârtie specială și numai atunci poți începe să aplici pulbere. Dacă nu îți cureți fața înainte de aplicarea pudrei, toată murdăria și uleiul vor rămâne sub noul strat de machiaj. Acest lucru nu-i face pielii tale nici un bine și poate provoca pori înfundați, puncte negre și iritație.Share this...