7 căi simple prin care îi poți oferi părului tău mai mult volum

Toate femeile vor să aibă un păr des și cu volum, însă dacă ai firul de păr subțire, este destul de greu să îi dai volum și să-l mai și faci să stea așa pe toată perioada zilei. Totuși, există și vești bune pentru că mai jos sunt câteva trucuri.

Iată câteva dintre ele. Acestea îți vor oferi un look de invidiat pe perioada zilei.

1. Lungimea părului.

Mulți siliști susțin că lungimea părului lipsit de volum ar trebui să fie undeva la nivelul umerilor pentru că părul mai scurt dă senzația de volum. Un păr cu o astfel de lungime este și mai ușor de aranjat.

2. Părul ondulat.

Părul aranjat astfel are mai mult volum decât părul drept. În plus, această coafură se potrivește cu orice formă a feței, deci nu ai cum să o dai în bară.

3. Adaugă puțină culoare.

Poți adăuga volum părului folosind culoare și nu foarfeca. Vopsește-ți vârfurile într-o altă culoare față de culoarea ta naturală, eventual o culoare mai deschisă. Dacă ai mai multe nuanțe în păr, se va crea impresia de volum.

4. Spală-ți părul în mod corect.

Chiar și spălarea părului îți poate oferi volum. Tot ce trebuie să faci este să urmezi pașii următori:

1. Începe prin a-ți umezi părul cu apă caldă. Îți va deschide porii și murdăria acumulată se va elimina pe de păr. În momentul în care îți umezești părul cu apă caldă sau fierbinte, uleiurile secretate de scalp se îndepărtează.

2. Aplică șampon doar la rădăcină. Apoi întinde-l pe lungimea părului.

3. Aplică balsamul de păr sau masca doar pe lungimea părului. Dacă le aplici la rădăcini, părul tău se a îngrășa mai repede.

4. Spală-ți scalpul regulat. Acest lucru va favoriza circulația sângelui și vei scăpa de celulele moarte.

5. Încearcă să nu te speli pe cap în fiecare zi. Acest lucru poate îndepărta stratul protector al părului și va deveni mult mai subțire și, totodată, nu va mai avea la fel de mult volum. De asemenea, este bine să folosești și șampon uscat.

5. Ridică-ți rădăcinile părului.

În zilele noastre există o multitudine de opțiuni pentru a oferi părului și mai ales rădăcinilor mai mult volum. De la spray-uri speciale, la bigudiurile pe care le foloseau mamele noastre.

Dacă nu ai așa ceva la îndemână, folosești agrafe de păr. Pune-le la baza rădăcinilor cât încă este părul umed și lasă-le acolo până de usucă. În momentul în care le vei da jos, părul tău va avea mai mult volum de la rădăcină.

6. Usucă-ți părul din spate.

Un uscător de păr obișnuit îi poate oferi părului tău volum. În loc să începi uscarea părului de la suprafață, începe din spate, din zona cefei, și de la rădăcină.

7. Cărarea pe o parte.

Poate că nu acorzi atât de multă importanță cărării părului, însă ea contează când vine vorba de volum. Cărările în zig-zag, pe o parte sau chiar lipsa acesteia, poate oferi mai mult volum părului tău chiar de la rădăcină.

Share this...