Acest tip de machiaj este cel mai mare dușman al femeilor. Distruge tenul și provoacă daune pe termen lung! Probabil l-ai încercat și tu!

Toate femeile vor să fie cât mai atractive și vor să arate tot timpul tinere. Tocmai de aceea femeile apelează la diverse produse cosmetice cu ajutorul cărora se înfrumusețează, însă ceea ce nu știu ele, este faptul că le dăunează.

Specialiștii spun că și cele mai de încredere produse cosmetice sau produse de îngrijire a pielii, pot conține chimicale care dăunează. Femeile care folosesc 10 produse pe zi, se expun la 126 de substanțe chimice diferite.

Acestea pot cauza diabet, cancer sau chiar probleme ale sistemului reproducător. Totuși, unele femei chiar știu care sunt riscurile la care sunt supuse, însă continuă să folosească aceste produse zi de zi, ceea ce este și mai grav.

Specialiștii spun că fondul de ten este cel mai dăunător produs cosmetic, iar folosit în abundență și pe o perioadă îndelungată de timp, fără pauze, poate produce efecte grave asupra pielii.

Acest produs îmbătrânește pielea și dacă nu este ales cum trebuie și nu se potrivește cu tenul tău, pot apărea infecții la nivelul pielii, coșuri sau chiar arsuri. Dacă vrei să folosești neapărat un fond de ten sau ceva care să-și ascundă imperfecțiunile pielii, este mai bine să folosești ceva cu o consistență cât mai ușoară.

Fă pauze de la folosirea lui și hidratează-ți foarte bine pielea înainte!

Orice femeie visează la gene lungi precum ale unei păpuși. Ei bine, rimelul este un produs indispensabil pentru ritualul de înfrumusețare al femeilor, însă și el conține substanțe chimice care în contactul cu ochii poate cauză daune vederii.

Poate că nu crezi și că nu dai importanță acestui aspect, însă sunt sigură că ți s-a întâmplat și ție măcar o dată să lăcrimezi din cauza rimelului. În momentul în care rimelul ia contact cu ochiul tău, ochiul tinde să se curețe și începe să lăcrimeze.

Deși ochiul are această capacitate, o parte din substanțele toxice rămân acolo și în cazul în care acest lucru se întâmplă frecvent, ochiul tău va avea de suferit, la fel și vederea ta. Rimelul poate provoca cataractă și privire încețoșată.

De asemenea, un produs care poate provoca daune pe termen lung pielii noastre este pudra. Știu că toate femeile folosesc pudra pentru fixarea machiajului, însă este suficient că folosești fondul de ten. Nu este nevoie să-ți încarci tenul și în plus, nu va fi atrăgător.

În momentul în care pe tenul tău se află toate produsele cosmetice, fond de ten, pudră, corector, iluminator, fard de obraz, fard de pleoape, eyeliner, rimel și alte produse cosmetice, tenul tău nu mai respiră. Acest tip de machiaj este cel mai dăunător pentru tenul nostru.

În plus tenul nostru are imperfecțiuni din cauza produselor pe care le folosim. În momentul în care nu suntem machiate, tenul nostru respiră și nu mai este predispus la alte afecțiuni.

O altă greșeală pe care majoritatea femeilor o fac, este că nu se demachiază imediat cum ajung acasă sau unele nu se demachiază nici pe perioada nopții. Aceasta este o greșeală gravă car ne afectează grav sănătatea tenului.

Simplifică-ți rutina de înfrumusețare. Cu cât folosești ma puține produse de machiaj, cu atât reduci riscurile iritațiilor și afecțiunilor provocate de ingredientele produselor cosmetice.

Share this...