Acestea sunt lucrurile pe care industria frumuseții nu își dorește ca tu să le știi

By | February 27, 2018

Ai putea crede că industria frumuseții are cele mai bune interese în ceea ce privește clienții ei deoarece pe asta se bazează promovarea acestei afaceri internaționale. Companiile de cosmetice fac tot ceea ce le stă în putință pentru a-și face produsele să se vândă cât mai rapid și de aceea, multe aspecte rămân ascunse și nu doresc a fi împărtășite cu publicul larg. Dacă am ști cu toții despre secretele care ne sunt tăinuite, probabil că am înceta să mai cumpărăm atâtea rujuri și creme care ne promit că ne vor întineri.

Noi, consumatorii avem tot dreptul să știm exact ceea ce folosim în ceea ce privește produsele cosmetice deoarece este vorba despre sănătatea și banii noștri. Dacă ai suspiciuni că industria frumuseții ar putea ascunde câteva secrete față de cumpărători, atunci ai avut dreptate. Companiile de cosmetice exagerează eficacitatea produselor lor și includ componenți periculoși care nu sunt listați pe etichete. Dacă îți dorești să știi exact ceea ce ți s-a ascuns, ei bine, doar uită-te pe lista de mai jos și cel mai probabil vei rămâne șocată.

1. Multe produse conțin ingrediente cancerigene

Adevărul șocant constă în faptul că 20% dintre cosmetice conțin formaldehidă, un component organic care este strâns legat de apariția cancerului. Pe termen scurt, formaldehida poate cauza lăcrimare, arsuri la nivelul nasului și al gâtului, tuse și iritație a pielii, însă efectele pe termen lung nu sunt cunoscute încă. Un studiu din 1980 a dovedit că formaldehida a cauzat cancer nazal la cobai.

2. Cremele pentru celulită nu funcționează

Probabil și tu ai văzut numeroase creme pentru celulită în magazine, ele promițând să te scape de acest aspect inestetic doar după câteva săptămâni de utilizare. Industria frumuseții continuă să promită și să afirme că aceste creme chiar funcționează, însă rezultatele nu sunt niciodată vizibile, din păcate. Un procentaj de 70% dintre femei are celulită, așa că dacă aceste creme ar fi utile, proporția ar fi mult mai mică.

3. Investirea în pensulele de machiaj scumpe nu este o necesitate

Există numeroase de fonduri de ten și produse afiliate ce există pe piață, însă dacă nu investești într-o pensulă bună, nu vei obține look-ul pe care ți-l dorești; cel puțin așa afirmă toate companiile de cosmetice. Ceea ce nu ți se spune constă în faptul că nu contează cât de bună și scumpă este pensula ta atâta timp cât tehnica pe care o folosești nu dă rezultate. De asemenea, este destul de greu să alegi pe cont propriu o pensulă care să se potrivească tipului tău de ten.

4. Îți poți face acasă singură foarte multe produse cosmetice

Companiile de cosmetice se bazează pe consumatori pentru a-și menține vie afacerea. Multe dintre produsele lor sunt la un preț mult prea mare, beneficiile lor sunt exagerate și conțin numeroși agenți care îți pot dăuna pielii. Cele mai multe dintre produsele de bază pe care le folosești zilnic pot fi create chiar la tine acasă cu propriile ingrediente. Există numeroase trucuri pe Internet care te învață cum să îți creezi propria loțiune, mască de față, cremă de curățare și așa mai departe.

5. Chimicalele din ojă pot fi letale

Poate nu te-ai gândit până acum că dacă îți faci manichiura și pedichiura este posibil să îți pui în pericol sănătatea. Noile studii sugerează că de fiecare dată când ne dăm unghiile cu ojă, absorbim cel puțin o chimicală care pune în pericol hormonii și astfel ne afectează sănătatea. Încearcă să eviți să îți dai unghiile cu ojă în permanență dacă nu îți dorești să îți dai peste cap tot metabolismul.

Share this...