90% din populația aptă de muncă suferă de osteocondroza cervicală… Opriți acest cerc vicios!

Puțini vor crede faptul că osteocondroza gâtului (spondiloza cervicală) poate fi mult mai periculoasă decât bolile oncologice. Însă este adevărat! Mulți pacienți ai medicului kinetoterapeut Alexandru Șișonin consideră că este mai bine să rotești corect gâtul, decât să suferi toată viața de hipertensiune și să te temi de atac de cord sau cerebral subit.

Exerciții în caz de osteocondroza gâtului
Medicul este convins de faptul că anume osteocondroza gâtului este cauza principală a hipertensiunii arteriale și doar 5% este cauzată de inflamația glandelor suprarenale, tiroidei și de afecțiunile rinichilor. Medicul ne dovedește legătura strânsă dintre osteocondroză și hipertensiune…

Odată cu înaintare în vârstă vertebrele au proprietatea să se deplaseze și să preseze vasele care alimentează creierul. Drept urmare ultimul primește foarte puțin oxigen și dă comandă inimii să pompeze sânge cu o frecvență mai mare.

Dacă persoana are o inimă slabă, creierul preia controlul asupra vaselor și capilarelor, ordonându-le să se contracte cât de mult pot. În cazul în care și capilarele sunt slabe, creierul apelează la rinichi, interzicându-le să elimine apa din organism. Toate astea sunt făcute pentru a menține o tensiune echilibrată în interiorul sistemului.

Drept rezultat al unei astfel de restructurări se schimbă componența sângelui și crește nivelul zahărului, deoarece creierul are nevoie de multă hrană! Atunci când se termină rezervele, apare atacul cerebral. Însă aceste consecințe pot fi evitate dacă este exclusă la timp presiunea asupra arterelor din zona vertebrelor cervicale.

Cauza strângerii vaselor, cât de straniu ar părea, de cele mai multe ori este șocul nervos. Apare spasmul mușchilor zonei cervicale și toracice. Din acest motiv, circulația sanguină și activitatea discurilor intervertebrale sunt întrerupte – vertebrele devin instabile și comprimă vasele de sânge.


Adesea principalul vinovat al tuturor necazurilor este prima vertebră, atlanta. Ea este cea care primește sarcina maximă. Pentru a-și ajuta pacienții să scape de osteocondroză, doctorul Șișonin a elaborat un set de exerciții speciale numite „terapie cerebrală cervicală”.

Dacă este necesar, aceasta trebuie suplimentată cu o dietă specială sau cu antrenamente cu ajutorul dispozitivelor de reabilitare. Exercițiile pot fi efectuate acasă, dar dacă într-o lună nu va fi nici o schimbare semnificativă, solicitați ajutorul unui medic. Probabil, în cazul dvs., vertebra sau vasul sunt situate atipic.

https://youtu.be/qT4jZmeXw0UShare this...

0 Replies to “90% din populația aptă de muncă suferă de osteocondroza cervicală… Opriți acest cerc vicios!”