Cat de periculoase sunt produsele Starbucks pentru sanatatea ta?

Compania Starbucks, obligată să pună avertismente legate de apariția cancerului pe produsele lor

Știi avertismentele alea nasoale de pe pachetele de țigări, alea care-ți amintesc că fumezi suferință, nu tutun? Ei bine, compania Starbucks a fost obligată să pună avertismente similare pe produsele lor.

A, nu, nu se întâmplă în România, ci doar în California, pentru că doar acolo Starbucks a fost dată în judecată, la pachet cu alte 90 de cafenele fast-food, de către o organizație non-profit. ONG-ul a solicitat ca Starbucks și celelalte firme să-și avertizeze clienții că există compuși chimicali în cafelele pe care le vând ce ar putea cauza apariția cancerului.

Una dintre substanțele care te-ar putea îmbolnăvi de cancer este acrilamida, un produs secundar rezultat din procesul de prăjire al boabelor de cafea, care este prezent în concentrație mare în cafeaua preparată.

Tribunalul din Los Angeles și-a motivat decizia prin faptul că Starbucks și celelalte companii nu au reușit să demonstreze că nu există niciun risc semnificativ din partea acrilamidei rezultată în urma procesului de prăjire.

Starbucks și celelalte cafenele implicate în proces au termen până la 10 aprilie să depună o contestație față de această decizie.

Starbucks a refuzat să facă vreun comentariu, dar există un comunicat al Asociației Naționale de Cafea din SUA, care spune că „avertismentele de risc de cancer pe cafea ar fi confuze și că Dietary Guidelines, care aparține de Guvernul SUA, spune că acest consum de cafea poate fi un stil de viață sănătos”.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla după 10 aprilie.