Cele mai dragute modele de manichiura pentru unghii scurte

By | April 5, 2018

Manichiura pentru unghiile scurte poate fi adesea problematică. Dimensiunea unghiilor tale nu îți permite să îți realizezi chiar orice model. Te poți bucura însă de unghii spectaculoase: inspiră-te din modelele de manichiură pentru unghii scurte pe care le-am selectat pentru tine și vei redescoperi plăcerea manichiurii!

Unghii lungi, puternice și sănătoase – da, toate ni le dorim, însă nu toate suntem atât de norocoase să le avem. Dacă unghiile tale sunt atât de fragile încât ești nevoită mereu să le tai scurte, nu trebuie să disperi, există soluții. Nu te gândi din start la unghiile cu gel: dacă nu ești dispusă să mergi constant la întreținere, această manichiură nu este pentru tine. În plus, de ce să îți supui unghiile la acest chin când te poți bucura de o manichiură la fel de frumoasă chiar și pe unghiile scurte.

Secretul stă în alegerea unui model potrivit. O culoare uni este întotdeauna binevenită, dar în cazul unghiilor scurte mizează mai degrabă pe un model mai elaborat, care va distrage atenția de la dimensiunea unghiilor. Modelele grafice, cu linii verticale mai ales, vor da impresia de unghii mai lungi, la fel și modelele mix&match.

Trucuri pentru a obține ușor o manichiură pentru unghii scurte
Principalul impediment în cazul unghiilor scurte este că suprafața pe care o ai la dispoziție pentru realizarea modelelor este foarte mică. Nu este cazul să te rezumi doar la o manichiură uni din acest motiv. Modelele pentru unghiile scurte nu vor fi acele desene elaborate pe care le vezi pe Instagram (și care nu sunt de fiecare dată tocmai estetice), ci modele mai simple, diferite forme grafice, puncte, aplicații, culori spectaculoase sau glitter. Ține cont de aceste sfaturi pentru a obține foarte simplu o manichiură pentru unghii scurte:

în timpul pregătirii unghiilor, împinge cuticula spre baza unghiei cu un bețișor special – astfel vei obține puțin spațiu în plus pentru realizarea modelului și unghia va avea o formă mai alungită.
folosește pensule cât mai mici și mai fine – cu acestea vei avea precizia necesară pentru a realiza un desen de mici dimensiuni. Pentru a desena puncte, poți folosi o agrafă sau vârful unui pix.
dacă unghia este prea mică pentru realizarea unui desen, poți apela oricând la aplicații: ștrasuri, ținte, perle sau folii. Dacă știi cum să le combini, poți obține un model mai spectaculos decat orice desen.

Fotografii cu modele de manichiură pentru unghii scurte
Chiar dacă unghiile tale nu îți oferă un spațiu prea mare unde să îți desfășori creativitatea, ai totuși la îndemână o varietate destul de mare de modele. Cele mai populare rămân cele mix&match, în care poți combina mai multe modele într-o singură manichiură. Dacă nu ai timp să mergi la salon pentru o manichiură atât de complexă, poți apela oricând la modele mai simple, pe care să ți le poți realiza și tu singură acasă: modelu punctate, cu linii, cu diferite aplicații sau pur și simplu cu lacuri de unghii mai spectaculoase, cu glitter sau diferite irizații (unghiile „unicorn” sau cele cromate).

Însă cum fotografiile vorbesc cel mai bine în acest caz, te invităm să răsfoiești galeria foto, unde am selectat cele mai drăguțe modele de manichiură pentru unghii scurte din care să te inspiri!

Foto: Instagram, Shutterstock

Share this...