Tânără de 18 ani, ucisă de explozia propriului telefon. Victima purta o conversație cu o rudă. Gestul pe care l-a făcut înainte de tragedie

O tânără în vârstă de 18 ani din India a murit după ce smartphone-ul ei a explodat în timp ce vorbea la telefon cu o rudă.

Telefonul tinerei a explodat dintr-o dată, în timp ce l-a pus la încărcat în timpul conversației. Adolescenta a suferit răni grave la nivelul mâinilor, picioarelor și în jurul pieptului și a murit la spital, unde a fost transportată de urgență.

Incidentul tragic a avut loc la casa familiei din satul Kheriakani din statul est-indian Odisha.

”Când a văzut că bateria telefonului se descarcă, l-a conectat la încărcător în timp ce vorbea”, a povestit fratele victimei. Daca ar citi macar 5 din 10 oameni manualul de folosire ar gasi ca in timp ca telefonul e la incarcat, nu e recomandat sa il butonati.

Modelul 3110 a fost un model pre-smartphone destul de diferit de cel observat în fotografiile realizate după incident.Imaginile arată un telefon deteriorat, care arată ca 5233, lansat în 2010 și cel mai ieftin smartphone Nokia cu ecran tactil la acea vreme.

Un purtator de cuvant al Nokia a declarat pentru Mirror Online: „Ne pare rau sa auzim rapoarte despre incidentul care a avut loc vineri in India cu o tânara si va asiguram de cele mai profunde simpatii ale familiei.„Autoritățile locale investighează cauzele acestui incident și vom oferi o actualizare atunci când știm mai multe despre rezultatul investigației”. Sursa: Mirror Online

 

Citeste si: Medicii au făcut anunțul: ce se întâmplă în corpul tău dacă ții telefonul în pat sau lângă pat noaptea, în timpul somnului! Ai mare grijă, nu e de glumă cu așa ceva!

Medicii au făcut anunțul: ce se întâmplă în corpul tău dacă ții telefonul în pat sau lângă pat noaptea, în timpul somnului! Ai mare grijă, nu e de glumă cu așa ceva!

Câți dintre voi dorm seară de seară cu telefonul mobil în pat sau în apropierea patului?

Dacă aveți acest obicei, aflați că sunteți expuși unui pericol foarte mare!

Conform unui studiu realizat de o echipă de cercetători din Scoția, cei care dorm cu telefonul în pat sunt mai nervoși, se odihnesc mai puțin și, pe termen lung, pot avea probleme de concentrare și de memorie.

Concluziile studiului au fost confirmate și de o echipă de medici care a descoperit, în urma mai multor radiografii, ca cei care au acest obicei au creierul afectat de undele emise și recepționate de telefonul mobil.

Cercetătorii recomandă ca, pe timpul nopții, să ține aceste dispozitive la cel puțin un metru distanță față de corp. Este de asemenea, de preferat, să nu păstrăm telefonul pe noptiera de lângă pat.

Făcând acest lucru crește nivelul de anxietate fără să ne dăm seama.

sursa: www.kanald.ro