Acest ingredient îl ai deja acasă, dar nu știai că el te ajută ca părul și pielea ta să arate perfect.

Chiar dacă nu sunteți amatori de miere, aceste produs trebuie să fie în bucătăria fiecăruia. Acest produs antic și foarte folositor este o sursă de vitamine, minerale și substanțe biologice . Mierea este antibacteriană, hidratantă, liniștitoare și fortifiantă .
Echipa noastră a selectat cele mai bune rețete de frumusețe pentru piele și păr care pot fi preparate foarte ușor acasă .

1. Pentru piele curată și fără coșuri

 

Rețeta Nr. 1. 

Aplicați doar pe locurile inflamate un amestec de miere și scorțișoară în raport de 1:1. Clătiți peste 10 minute. Acest amestec va normaliza funcționarea glandelor sebacee, va avea efect antibacterian, va îmbunătăți culoarea feței.

Rețeta Nr. 2.

 Amestecați sucul de la jumătate de lămâie și 1 linguriță de miere. Aplicați pe pielea curată și uscată. Clătiți peste 20 de minute. Aplicați masca de 1-2 ori pe săptămână. Aceasta acționează benefic asupra pielii și îngustează porii, înălbește și hidratează pielea.

Rețeta Nr. 3. 

Pisați 2 pastile de aspirină, adăugați 4-5 picături de suc de lămâie și puțină miere. Amestecați bine și aplicați pe porțiunile necesare pe noapte. Cel mai bine ar fi să acoperiți masca cu folie alimentară, apoi cu plasture. Dimineața petele roșii vor fi mai puțin vizibile, inflamațiile mai adânci vor ieși mai repede și se vor cicatriza.

Rezultatul: Fata din fotografie este înainte de aplicare măștilor și după câteva săptămâni și a renunțat la administrarea medicamentelor împotriva acneei.


2. Pentru albirea pielii și a cearcănelor

Aveți nevoie de  miere, 1 linguriță de zeama de lamaie  și 1 linguriță de iaurt natural. Aplicați pe piele 1-2 ori pe săptămână pentru 20 de minute. Cu ajutorul acestui amestec puteți înălbi bronzul și petele pigmentare.
Mai mult, cu ajutorul amestecului de miere și iaurt puteți să înălbiți cearcănele.
Puteți aplica și această mască: 1 linguriță de miere, 1 linguriță de suc de castraveți și 1 linguriță de suc de cartofi.

Rezultatul: Fata din fotografie și-a albit fața prin aplicarea acestor măști în câteva săptămâni.

3. Piele luminoasă

Rețeta Nr. 1.

Amestecați 2 lingurițe de miere și 2 linguri de lapte. Ștergeți fața cu ajutorul unui tampon de vată, apoi clătiți peste 10 minute. Această mască hidratează, vitaminizează, fortifică pielea și stopează apariția ridurilor.

Rețeta Nr. 2.

Amestecați 1 linguriță de miere și 1 linguriță de suc de aloe. Acest remediu universal hidratează și hrănește orice tip de piele. Dacă pielea se exfoliază puteți adăuga în mască câteva picături de ulei de măsline.

Rezultatul: In fotografie este fata care și-a făcut timp de câteva săptămâni masaj cu miere. Sunt vizibile mai multe schimbări: pielea este mai deschisă, s-a uniformizat, nu are inflamații, este hidratată.


4. Pentru piele ideală fără exfoliere

Scrub pentru față: amestecați 1 lingură de miere și 1 lingură de fulgi de ovăz, masați și clătiți.

Rezultatul: Fata din imagine recomandă folosirea scrub-ului cu miere, fulgi de ovăz, ceai verde și apă pentru orice tip de față pentru exfoliere, uniformizarea culorii pielii și regenerare.

5. Pentru buze moi și senzuale

Amestecați miere, zahăr și ulei de măsline. Masați bine buzele și clătiți, apoi aplicați balsam hidratant. Drept alternativă puteți folosi zahăr brun, miere și vaselină.

Rezultatul: Masați buzele cu o periuță de dinți umedă cu amestecul din zahăr și miere timp de 2 minute, clătiți buzele și periuța de dinți, apoi masați din nou buzele. Veți obține rezultatul la fel ca fata din imagine. Deja după prima procedură buzele vor fi mai moi, crăpăturile se vor cicatriza mai repede și vor fi exfoliate.


6. Pentru păr dens și lucios

Rețeta Nr. 1. 

Pentru hidratarea și hrănirea părului. Amestecați miere și 1 gălbenuș de ou în proporții egale, aplicați pe părul curat, lăsați să acționeze cel puțin 30 de minute.

Rețeta Nr. 2.

Pentru hrănire și aspect lucios. Amestecați 2 părți de miere și 1 parte de ulei de măsline, aplicați pe păr și clătiți peste 30 de minute.

Rețeta Nr. 3.

Pentru fortificare, creștere și luciu. Pisați 2 banane, adăugați 1 lingură de miere și 2 linguri de ulei de cocos. Aplicați pe toată lungimea părului, după jumătate de oră clătiți și spălați cu șampon.

Rezultatul: Iată rezultatul aplicării măștii cu miere, banană, brânză de vaci și ulei de cocos. Face părul mai moale, mai dens, hrănește și redă luciu.


8. Pentru înălbirea cicatricilor

Cu ajutorul măștilor din miere, suc de lămâie, iaurt și fulgi de ovăz, care trebuie aplicate în fiecare zi timp de 5-10 minute, puteți grăbi cicatrizarea, înălbi pielea și preveni formarea vergeturilor. Puteți aplica pe cicatrice miere curată și lăsați să acționeze toată noaptea. Aplicați această mască până se va înălbi cicatricea.

Drept urmare veți obține cicatrizarea și iluminarea rapidă a cicatricilor.


7. Îndepărtarea definitivă a firelor de păr

Amestecați 1/4 pahar de miere, 1.5 pahar de zahăr, 1/4 pahar de suc de lămâie, 1/2 pahar de apă. Fierbeți la foc încet până se topește zahărul și apar bule de aer deasupra. Lăsați să se răcească și aplicați pe locurile necesare, apoi acoperiți zona respectivă cu o bucată de pânză de bumbac, neteziți și printr-o mișcare rapidă îndepărtați pânza.

Rezultatul: Acest amestec îndepărtează foarte ușor firele de păr și previne creșterea acestora. Totodată, hidratează și înmoaie pielea. Firele de păr vor fi mai subțiri, iar picioarele netede vă vor bucura până la 3 săptămâni.

 0 Replies to “Acest ingredient îl ai deja acasă, dar nu știai că el te ajută ca părul și pielea ta să arate perfect.”