Pune sare in sampon inainte de a te spala pe par. Acest truc va rezolva o problema majora:

Cu totii suntem obisnuiti sa cumparam fel si fel de cosmetice pentru tratarea problemelor parului si pentru imbunatatirea sanatatii acestuia. Cu toate acestea, aceste produse si tratamente sunt scumpe, pline de substante chimice si ofera rezultate temporare. In loc sa utilizati produse artificiale, ce ar fi sa utilizati un ingredient simplu si sigur, pe care il aveti deja acasa?

Folosirea de sare pentru par aduce beneficii uimitoare. Aceasta ajuta la imbunatatirea sanatatii parului, stimuleaza cresterea acestuia si rezolva anumite probleme legate de scalp. In plus, sarea ajuta la eliminarea de celule moarte ale pielii prin exfoliere, hidratand pielea si eliminand matreata.

Sarea previne excesul de ulei
Daca va confruntati cu par uleios, sarea este solutia ideala. Aceasta ajuta la controlarea glandelor sebacee excesive active pe scalp, care produc prea mult ulei. Se adauga 2-3 linguri de sare in samponul folosit si spalati-va pe par cu el. Rezultatele vor fi vizibile chiar dupa prima utilizare.

Indeparteaza matreata
Matreata este formata din celule moarte ale pielii. Daca folositi sare in sampon, aceasta va stimula circulatia si va elimina fulgii de matreata existenti. Mai mult, sarea protejeaza scalpul de cresterea fungica. Tot ce trebuie sa faceti este sa impartiti parul in sectiuni, sa presarati sare pe scalp si sa masati pentru 10 minute, dupa care sa clatiti.

Ajuta la cresterea parului
Sarea este benefica pentru cresterea parului. Dupa ce va spalati parul, masati scalpul cu sare de mare pentru 10-15 minute, dupa care clatiti. Procedeul se repeta de doua ori pe saptamana timp de 2 luni.

Cum sa alegi sarea potrivita:
Exista diferite tipuri de sare. Atunci cand vine vorba de sanatatea parului, trebuie sa alegeti tipul potrivit. Fiecare sare contine clorura de sodiu si exista 4 tipuri majore de sare:
Sare de piatra
Sare extrasa
Sare de mare
Sare de roca sedimentara

Ideala este folosirea de sare de mare deoarece aceasta este cea mai benefica in acest scop. Ajuta la imbunatatirea foliculului de par si hraneste scalpul in profunzime. In plus, pentru a trata pierderile de par se poate folosi si sare de masa iodata.

Sursa: healthylifeidea.com0 Replies to “Pune sare in sampon inainte de a te spala pe par. Acest truc va rezolva o problema majora:”