Tunsori bob-carre: opțiuni de executare și moduri de coafare.

Bob-carre reprezintă o combinație a 2 cele mai populare tunsori moderne. Bobul și carre sunt foarte asemănătoare lucru care face să fie des confundate. Inițial, principala caracteristică distinctivă era faptul că tunsoarea bob era fară breton, pe când la tunsoarea carre aceasta este absolut necesară.

Totuși, cu timpul, hotarele dintre aceste tunsori au început să se elimine, domnișoarelor fiindu-le puse la dispoziție cele mai variate look-uri, iar asemenea tunsori combinate au fost numite bob-carre.

Avantajele tunsorii bob-carre

Universalitate. 

Universalitatea tunsorii bob-carre este inegalabilă. Aceasta are foarte multe variante de executare, ceea ce o face să arate ideal pe doamne cu orice tip de aspect fizic și cu orice tip de păr.

De exemplu, tunsoarea accentuează minunat luciul moale al părului drept și, concomitent, reflectă perfect frumusețea părului ondulat și creț. Mai mult, o variantă corect aleasă a acestei coafuri poate înfrumuseța atât o doamnă cu forma rotundă a feței, cât și o doamnă cu o formă a feței ovale și înguste.

Lejeritate și naturalețe. 

Liniile naturale ale tunsorii bob-carre nu conțin elemente care ar crea senzații de iritare și nedumerire, astfel încat comunicarea va mai eficientă și mai interesantă. În această privință, femeile care preferă bobul-carre vor arăta splendid atât la o petrecere zgomotoasă, cât și într-un mediu mai stric de lucru.

Simplitatea și caracterul practic. 

Bobul-carre este o soluție perfectă pentru acele fashioniste care se confruntă cu o lipsă acută de timp liber. Aranjarea unor astfel de coafuri va dura destul puțin, iar rezultatul va fi unul absolut fabulos. In plus, această coafură poate să și mențină forma destul de mult timp fără a fi nevoie de vizite prea frecvente la coafor.

Tunsoarea bob-carre: variante de executare

Contururi clare și lejere

 

 

 

 

 

 

 

 

Bobul carre cu linii clare este considerată varianta cea mai strictă, Carre de obicei este executată pe părul ideal de neted și drept. Aceasta coafură este caracterizată prin hotare bine definite și lipsa scarițelor. Deși tunsoarea arată destul de elegant, aceasta nu se potrivește oricui.

Dacă forma tunsorii va fi una mai lejeră, iar contururile mai moi și mai treptate, atunci look-ul obținut va fi unul universal. Această variantă se potrivește unui număr mai mare de femei.

Bob carre cu zona cefei tunsă sau rasă

Această tunsoare este caracterizată prin dezgolirea maximă a zonei de la ceafa, fire de păr alungite în față, și un volum suplimentar în zona din vârful capului. Zona cefei tunsă scurt sau rasă dezgolește în totalitate liniile fine ale gâtului feminin și se asociază perfect cu linia ușor curbată a coafurii. Această tunsoare clasică se deosebește printr-o mulțime de variante creative moderne. In dependență de înalțimea, forma feței și aspectul fizic al unei femei, frizerii pot experimenta atat cu volumul, cât și cu lungimea acestei tunsori.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunsoare bob-carre cu parte frontală alungită

Această este cea mai populară variantă de tunsoare. Părul este tuns scurt la ceafă, pe când șuvițele de păr care înramează fața, sunt lăsate lungi intenționat. Această variantă permite obținerea unui efect dublu simultan: fire lungi și gât feminin dezgolit. Spre deosebire de tunsoarea bob cu zona cefei rasă, această tunsoare nu are o astfel de zonă.

Bob alungit (bob-carre)

Bobul alungit este ales de acele femei, care nu vor să își ia rămas bun de la părul lung. In acest caz, lungimea părului poate să ajunga si6 până la linia umerilor. Această tunsoare se privește destul de ok atât pe părul drept și neted, cât și pe cel cu scărițe.

Bob-carre asimetric

Bobul asimetric a devenit popular nu de foarte mult timp, iar la moment, acesta este considerat a fi practic cea mai populară și creativă coafură, având o sumedenie de avantaje. Se știe ca coafurile asimetrice pot să distraga atenția de la imperfecțiunile feței. In plus, lungimea diferită a șuvițelor împrospătează look-ul, îl face să arate mai original și mai jucăuș. Asemenea tunsori asimetrice cu contururi grafice necesită o anumită precizie în executare. Se va lua în considerare și faptul că în acest caz, șuvițele trebuie să arate cât se poate de neted și îngrijit.

Tunsoarea bob-carre în stil grunge

Domnișoarele, care urmăresc tendințele modei mereu în schimbare, cu siguranță vor aprecia și variantele moderne de coafuri. Dacă vă caracterizează să fiți mereu în centrul atenției, să arătați stilat și modern, atunci efectul de neglijență intenționată și haosul artistic în stil grunge este ceea de ce aveți nevoie. Acest tip de tunsoare este des numită în cascadă sau scariță.

In acest caz, părul se va tunde nu pe toată lungimea, ci pe straturi, de la mai scurt până la mai lung. Bobul multistratificat este opțiunea ideală pentru părul fin, care va arată după tunsoare mai pufos, delicat și ușor. In schimb părul des, va arăta mult mai grațios. Tunsorile în mai mute straturi pot ascunde fruntea mare și pomeții proeminenți. Doamnele cu fața rotundă trebuie să opteze pentru variantele lungi ale acestei tunsori, deoarece cascada scurtă va face fața să arate și mai mare.

Bob-carre cu breton

Bobul-carre se privește ideal cu toate tipurile de bretoane. Alegerea bretonului va depinde de tipul tunsorii și de forma feței. Astfel, dacă intentionați să faceți tunsoarea bob-carre cu margini fixe, atunci va trebui să optați pentru un breton neted cu margini drepte.

Dacă însă doriți o tunsoare texturată în mai multe straturi, atunci vă sfătuim să optați pentru un breton asimetric, filat sau în scarița. Un rol deosebit de important la acest capitol îl are și ovalul feței. Doamnele cu forma alungită a feței, trebuie să acorde atenție marginilor drepte, pe când cele cu forma ovala a feței, vor opta pentru variantele asimetrice.

Bob-carre: moduri de aranjare
Aranjarea bobului carre poate fi cea mai diversă. In baza acestei tunsori pot fi create o mulțime de look-uri diferite.

1. Modelul strict clasic. 

Aplicați pe păr un gel cu efect de netezire. Imparțiți părului într-o cărare lungă și începeți să îndreptați părul cu ajutorul unei plăci speciale, răsucind puțin capetele spre interior.

2. Look foarte natural.

 Aplicați pe părul încă umed un produs pentru volum. Spălați-l. Acum aplicați pe păr un mousse. Coafați părul cu ajutorul unui pieptene și a foenului. In timpul aranjării, îndreptați firele de păr la spate. Fixați rezultatul cu spray fixativ.

3.Coafura în stil grunge.

Pentru a crea un efect de neglijență ușoară și haos artistic, va trebui să folosiți un mousse pentru păr. Aplicați-l pe părul umed și cu mișcări rapide, împrăștiați-l pe tot părul. Lăsați capul în jos și uscați părul la rădăcini. Acest mod de uscare a părului va conferi coafurii un volum maxim. Acum, cu ajutorul unei perii de modelare, conferiți-i părului efectul de haos dorit. Pulverizați rezultatul cu spray fixativ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Vărfuri în exterior.

Secretul acestei coafuri este destul de simplu: toate vârfurile se vor roti spre exterior, iar rezultatul se va fixa cu ceară.

5.Aranjare bob-carre la spate.

Aplicați mousse-ul pe părul umed. Folosind o perie, uscați părul pieptănâd fiecare șuviță la spate. Incepeți să uscați părul de la ceafă. Coafați cu mainile și folosiți și un spray fixativ. Pentru ca coafura să aiba un stil retro, tapați părul în zona din varful capului înainte de a fixa rezultatul final. Un breton foarte scurt poate fi ascuns cu ajutorul unei bentițe.

6.Bob-carre cu cărare într-o parte. 

Această coafură asimetrică este perfectă atât pentru petreceri, cât și pentru look-uri casual. Se va privi ideal doar în tunsorile fară breton scurt. Aplicați pe părul umed mousse și uscați-l cu foenul. Buclele trebuie să fie cât se poate de netede, de aceea va trebui să folosiți placa de păr. Indreptând părul, răsuciți vârfurile în jos.

7.Coafuri înalte în baza tunsorii bob-carre.

Prelucrați părul cu ajutorul unui mousse moale. Aplicați bigudiuri pe păr și uscați-l. Scoateți bigudiurile și strângeți părul într-o coafură înaltă. Puteți lasa câteva fire libere în zona feței.

8.Coafuri cu bucle.

Luați ondulatorul sau bigudiurile și creați bucle de dimensiunea necesară. Puteți folosi într-un look onduleuri de diferite diametre. Fixați cu spray fixativ.

9.Coafuri cu accesorii.

Coafurile realizate în baza tunsorii bob-carre permit utilizarea celor mai diverse accesorii. Cel mai des se folosesc panglici, agrafe, flori artificiale și bentițe.

Tunsoare bob-carre: opțiuni stilate

 

 

 

Dacă v-a plăcut acest material vă invităm să citiți și celelalte articole de pe site-ul nostru, iar dacă doriți să vă alăturați comunității noastre de pe0 Replies to “Tunsori bob-carre: opțiuni de executare și moduri de coafare.”