Ce se întâmplă dacă mănânci roşii în fiecare zi

Sunt unii oameni care cred că roșia este un fruct și alții care sunt siguri că aceasta este o legumă în tot sensul cuvântului. Nu contează de fapt ce anume este, atât timp cât consumat în cantități rezonabile, este un aliment extraordinar.

Roșia nu se limitează doar să ofere nutrienții de bază. Roșia previne bolile cronice, dar și oferă o serie lungă de beneficii pentru sănătate în general.

Spre exemplu, o roșie medie are 22 de calorii, 0 grăsimi, 5 grame de carbohidrați, și 1 gram de proteine. Este foarte bogată în vitamina A și C, în acid folic și în antioxidanți.

Roșiile previn cancerul
Acestea anulează efectele pe care le pot avea radicalii liberi. S-au făcut studii în urma cărora s-a demonstrat faptul că roșiile previn cancerul de prostată, pe cel colorectal, pe cel pulmonar, pe cel de stomac, pe cel ovarian, pe cel de col uterin, pe cel de esofag și nu numai.

Roșiile mențin pielea sănătoasă
Atât morcovii, cât și roșiile conțin betacaroten, element care apără pielea împotriva razelor de soare. De asemenea roșiile datorită licopenului țin ridurile care apar din cauza razelor UV, la distanță. Colagenulcel care protejează pielea împotriva îmbătrânirii și nu numai, are foarte multă nevoie de vitamina C, vitamină pe care o găsește din plin în roșii.

Roșiile îți păstrează oasele puternice
Calciul și vitamina C din roșii sunt foarte utile pentru repararea și pentru menținerea sănătoasă a oaselor. Femeile care sunt în perioada menopauzei și nu consumă roșii riscă să facă osteoporoză mai mult decât cele care au inclus în alimentația lor zilnică roșiile. Sucul de roșii este foarte bun în cazul durerilor de picioare.

Roșiile reglează tensiunea arterială
Dacă vrei să îți scadă tensiunea arterială, e nevoie să scazi și tu cantitatea de sodiu, dar și să o stimulezi pe cea de potasiu. Astfel vasele tale sangvine vor fi la un nivel optim.

Roșiile păstrează sănătatea inimii și ține departe biolile care o pot afecta
Roșiile conțin fibre, vitamina C, potasiu și colină, substanțe care păstrează sănătatea inimii. Dacă vei consumaîn mod regulat roșii vei fi păzit de atacul de cord sau de boli cardiovasculare.

Roșiile reglează nivelul zahărului din sânge
Fibrele și cromul din conținutul roșiilor pot să aducă zahărul la nivelul optim de zahăr în funcție de fiecare organism.

Roșiile îmbunătățesc vederea
Acestea au foarte multă vitamină A și această îți protejează vedere de cele mai diverse boli și îți îmbunătățește vederea. Și în general toate studiile au demonstrat un consum moderat de roșii protejează împotriva celor mai periculoase boli de ochi.Share this...