Dieta care face furori în Anglia. Slăbeşti 10% din greutatea ta în 10 zile

Dieta care face furori în Anglia. Slăbeşti 10% din greutatea ta în 10 zile

O nouă dietă, extrem de drastică, este deja un trend în rândul femeilor care vor să scape de kilogramele în plus din Marea Britanie. Acestea aleg să se hrăneasca printr-un tub, introdus în nas şi care ajunge direct în stomac, timp de zece zile, timp în care nu mănâncă absolut nimic.

Medicii care practică această cură de slăbire, care poartă numele de KEN (nr. Ketogenic Enteral Nutrition), susţin că în decursul celor 10 zile de dietă organismul este forţat să ardă grăsimile, iar la finalul terapiei persoana care apelează la această dietă slăbeşte 10% din greutatea iniţială, informează Sky News.

Această cură de slăbire asigură organismului doar 130 de kilocalorii. Persoanele care doresc să o încerce vor fi hrănite printr-un tub care se bagă în nas cu un amestec care conţine proteine, grăsimi şi apă.

Medicul Sasha Watkins, membru al BDA, spune că această cură de slăbire trebuie urmată sub stricta supraveghere a unui medic, mai ales că presupune introducerea unui tub în nas, cu ajutorul căruia cele substanţa din proteine, grăsimi şli apă ajunge direct în stomac. „Dacă tuburile nu sunt introduse adecvat, mâncarea poate ajunge direct în plămâni. Este o cură extrem de restrictivă. În plus, riscul apariţiei bolilor de rinichi este extrem de ridicat, din cauza formulei de proteine pure care este introdusă în organism”, mai spune Watkins.

Această cură de slăbire pare să fi ajuns şi în Italia, unde, potrivit datelor citate de Sky News, 19.000 de persoane au apelat deja la această metodă de a scăpa de kilogramele în exces.

În Statele Unite ale Amercii această cură de slăbire este folosită în special de femeile care urmează în scurt timp să se căsătorească.

Medicii care practică acest regim de slăbire susţin că dieta este una sigură, iar sănătatea persoanelor care vor să o adopte nu este pusă în pericol. „Metoda prin care se slăbeşte apelând la dieta KEN este bazată pe tehnici foarte bine studiate. Nu face rău nimănui. Această cură de slăbire asigură doar aredere grăsimilor, nu şi a masei musculare, aşa cum se întâmplă în cazul majorităţii curelor de slăbire”, a declarat dr. Ray Shidrawi, consultant gastroenterolog de la Spitalul Homerton, din estul Londrei.

Dr. Shidrawi a „ajutat” până în prezent 85 de persoane să slăbească cu ajutorul dietei KEN. Maria este una dintre pacientele care a urmat această cură de slăbire. Femeia a reuşit să dea jos 12 kilograme în 10 zile. Mulţumită de rezultatele acestui regim, Maria a revenit la cabinetul dr. Ray Shidrawi pentru a începe o a doua sesiune de 10 zile, timp în care va fi hrănită printr-un tub introdus în nas.

„Rezultatele dietelor obişnuite apar destul de greu. Apelând la o metodă clasică de slăbit, pierzi în jur de 0,5 kilograme pe săptămână. Consider că această metodă este una eficientă”, a spus femeia.