O super descoperire în Oltenia: România stă pe o bogăție fantastică! E cel mai mare zăcământ din țară noastră!

Producţia de gaze din zăcământul Totea din Oltenia, cel mai mare de acest fel din România, a depăşit aşteptările. Iar rezervele de gaze sunt mai mari decât estimările anterioare. Timp de 20 de ani de acum încolo, sondele vor extrage la capacitate maximă, scrie e-nergia.ro.

În anul 2011, OMV Petrom anunţa că a început exploatarea de probă a sondei din comuna Totea, judeţul Gorj, iar evaluarea zăcământului ar putea confirma cea mai importantă descoperire de gaze onshore de pe teritoriul României din ultimii şase ani.

Nu numai că rezultatele au confirmat aşteptările, iar Totea a devenit cel mai mare zăcământ de gaze naturale din România, dar e devenit şi cel mai mare zăcămân operat de OMV. Au fost forate sonde până la adâncimea de 3.700 de metri, şi, după ce petroliştii au văzut că rezervele sunt mult mai mari decât aşteptările, exploatarea a fost extinsă.

Mai multe despre imporanţa acestui zăcământ spun însă austriecii de la OMV, în raportul lor pentru anul 2016. Pe scurt, zăcământul Totea, de departe cel mai mare zăcământ de gaze din România, a ajuns să asigure 10% din producţia Petrom iar rezervele dovedite de gaze de aici, care se ridică la 4,7 miliarde de metri cubi, asigură producţia acestui zăcământ, la actuala capacitate, timp de 20 de ani.

„(…) cea mai de success exploatare a OMV. În total, aici se produc 4,5 milioane de metri cubi în fiecare zi, o cantitate care poate încălzi aproape 500.000 de gospodării. Totea Deep contribuie cu aproape 10% la producţia anuală a gaze a OMV Petrom. (…) Cele trei sonde de la Totea sunt cele mai mari din portofoliul OMV Petrom. Acum, după cinci ani de extracţie, nu v-aţi fi aşteptat ca potenţialul să fie şi mai mare. (…)

OMV Petrom a aplicat însă noi metode de evaluare a zăcământului, bazate pe cercetarea seismică, pentru a identifica resursele de gaze aflate la adâncimi de 3.700 de metri. Rezultatele au arătat valoarea acestui zăcământ pentru viitor. Rezervele dovedite de gaze de 4,7 miliarde de metri cubi vor asigura producţia acestui zăcământ în următorii 20 de ani”, se arată în raportul OMV.

 

Citeste si: Descoperire de necrezut în Triunghiul Bermudelor. „Din acest motiv dispar avioane şi vapoare”

Triunghiul Bermudelor revine în mijlocul controverselor, după apariţia unei noi teorii conspiraţioniste care vorbeşte despre descoperirea unei piramide gigantice de cristal la 2.000 de metri adâncime.

O piramidă gigantică de cristal aflată pe fundul Oceanului s-ar afla la originea dispariţiilor misterioase de avioane sau ambarcaţiuni puse pe seama Triunghiului Bermudelor.
O nouă teorie susţine că savanţii au descoperit structura misterioasă încă din 2012 utilizând o tehnologie extrem de avansată, scrie Daily Mail.

Potrivit sursei citate, un om de ştiinţă german, Meyer Verlag, ar fi descoperit piramida de cristal care ar fi „de 3 ori mai mare decât Marea Piramidă din Giza”.

Meyer Verlag a solicitat investigaţii suplimentare asupra secretelor care s-ar afla în centrul piramidei, pentru a afla care este motibvul exact al dispariţiilor celebre din Triunghiul Bermudelor.
Omul de ştiinţă şi-a prezentat descoperirile în cadrul unei conferinţe din Bahamas şi ar fi dezvăluit inclusiv coordonatele exacte ale piramidei.

„A existat întotdeauna un curent mistic legat de structurile piramidale. Cei care susţin că există aşa ceva în Triunghiul Bermudelor trebuie să vină cu dovezi în acest sens şi să explice cum se corelează acest fapt cu dispariţiile inexplicabile”, a spus Nigel Watson, autor al cărţii UFO Investigations Manual, potrivit MailOnline.

Triunghiul Bermudelor, cunoscut şi sub numele de „Triunghiul Diavolului”, este o zonă aproximativ triunghiulară ca formă, cu cele trei colţuri localizate de Insulele Bermude, Porto Rico şi Fort Lauderdale, Florida în Oceanul Atlantic, de o suprafaţă de circa 1.2 milioane km².

Există unele speculaţii potrivit cărora în această regiune se întâmplă foarte des fenomene paranormale, cum ar fi: dispariţii ale unui număr mare de vase şi aparate de zbor, activităţi paranormale în care legile fizicii sunt date peste cap, puse inclusiv pe seama fiinţelor extraterestre.

În ciuda acestor idei populare, Paza de Coastă a Statelor Unite şi alte agenţii citează statistici care indică faptul că numărul incidentelor de vase şi avioane dispărute sau pierdute nu este mai mare decât în oricare altă zonă des circulată a lumii.Share this...

0 Replies to “O super descoperire în Oltenia: România stă pe o bogăție fantastică! E cel mai mare zăcământ din țară noastră!”