Ţara în care nimeni nu plăteşte apă sau curentul! Chiar şi locuinţele şi benzina sunt gratuite

Da, este adevărat! O ţară oferă gratuit cetăţenilor ei gaz, electricitate, apă, carburant pentru maşină, ba chiar şi un apartament.

Este vorba despre Turkmenistan, unde locuitorii nu plătesc pentru consumul de gaz, electricitate, apă, etc. În plus, au dreptul la 120 de litri de benzină gratuit în fiecare lună, în condițiile în care litrul de benzină costă 20 de cenți la un salariu mediu lunar de 300 dolari.

Turkmenistanul este a patra țară cu cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume. Este remarcabil că pricipalele ramuri industriale, agricultura, sistemul energetic și infrastructura rutieră aparțin exclusiv statului.

S-a păstrat tradiția de a se oferi apartamente gratuite bugetarilor, iar cei nerăbdători își pot lua casă în credit la o dobândă de doar 1%, pe 30 de ani.

Totuși, meritul unei economii prospere nu le aparține oamenilor, ci naturii. Costurile mici de trai sunt posibile doar datorită resurselor naturale de care dispune țara, și nu datorită unei economii prospere.

 

Citeste si: Oraşul din România care a ajuns pe lista scurtă a americanilor, imediat după Geneva

Printre oraşele care merită să fie vizitate de turiştii din toată lumea se numără şi Timişoara, care ocupă locul secund după Geneva, informează US News, citată de Mediafax.

Turiştii care vor să se aventureze în Timişoara, al treilea oraş ca mărime din România, pot admira clădirile cu influenţe arhitecturale baroce, scriu jurnaliştii de la US News.

Oraşul a fost capitală otomană timp de 160 de ani, în acea perioadă fiind construit un front în perimetrul său.

Părţi ale acestuia există şi astăzi, turiştii mai putându-se bucura de baruri de jazz, restaurante şi galerii de artă, scrie one.ro.

Puteţi face turul oraşului cu bicicleta, bucurându-vă de numeroasele parcuri ale Timişoarei.

În plus, există mai multe pieţe în centrul oraşului, unde puteţi sta confortabil la terasă şi savura o băutură delicioasă.

De asemenea, Timişoara are o viaţă de noapte vibrantă, având o serie de cluburi techno care prind viaţă după lăsarea întunericului, mai notează Mediafax.

Oferta turistică a Timişoarei este vastă şi acoperă aproape în totalitate gama de interese a iubitorilor de călătorii şi a turiştilor pasionaţi de peisajul urban.

De la evenimente culturale, la expoziţii de artă urbană şi de la patrimoniu arhitectural la locuri care sunt adevărate oaze de verdeaţă şi linişte, se poate spune că Timişoara le are pe toate.Share this...