Trucul prin care poți alege cel mai bun pepene

Atunci când vine vara și temperaturile sunt foarte ridicate, toată lumea caută variante care mai de care mai eficiente pentru a se răcorri și pentu a scăpa de arșiță. Pepenii sunt o soluție foarte bună pentru o asemenea problemă. Sunt foarte sănătoși, conțin o serie lungă de vitamine, și toată lumea îi adoră.

Dar ca să faci o alegere bună atunci când ești la piață trebuie să știi câteva detalii foarte importante, care chiar pot să facă diferența. Dacă vrei cel mai bun pepene, caută-l pe cel care este mai greu față de dimensiunea sa.

Acesta nu trebuie să aibă niciun fel de pete sau locuri moi. Coaja lui trebuie să fie netedă iar unul dintre capetele sale trebuie să aibă o altă culoare față de restul fructului. Acea culoare se datorează faptului că pe acea parte a fost pus direct pe sol.

Dacă nu găsești această pată pe pepene acest lucru înseamnă că fructul a fost copt mult mai devreme și respectiv nu te vei putea bucura de un gust și nici de un miros bun.

Vei obțin un rezultat mult mai obiectiv dacă vei cântări fructul cu mâna. De exemplu, dacă pepenele galben este foarte greu atunci acesta va fi și foarte gustos, dar și foarte suculent.

Dacă ai acasă grădină și ai pus pepeni galbeni lasă-i să se coacă de tot, nu îi culege înainte de termen. ei se vor desprinde în mod natural de codiță și atunci vor fi perfect copți.

O altă tehnică foarte bună în cazul pepenelui galben este cea a mirosirii fructului. Singura remarcă este aceea că pepenele nu trebuie să fie prea aromat. Acest lucru înseamnă doar că fructul este expirat. Pepenele galbn este bun atunci când are un miros ușor, spre dulciu.

Poți să dai și peste vânzători care te asigură că pepenii sunt moi tocmai pentru că sunt copți, dar tu trebuie să ai grijă să nu cazi în această capcană, pentru că este o idee greșită, poate chiar rău intenționată.

Coaja trebuie să fie cât mai puternică, nu contează tipul de pepene pe care îl cauți. Dacă un pepene este lovit sau transportant în condiții îndoielnice până la tarabă, atunci cel mai probabil atunci când tu vei ajunge cu el acasă, chiar dacă îl vei duce cu grijă, el nu va mai avea nici gustul și nici mirosul pe care l-ai căuttat în piață.

Este recomandat consumul atât de pepene galben cât și de pepene roșu pentru că vei avea doar de câștigat din toate punctele de vedere.