„Dacă Parlamentul respinge starea de alertă, riscul unui nou val este foarte mare!”

Puțini români și-ar fi imaginat că o chestiune atât de importantă precum sănătatea întregii națiuni va ajunge subiect de război între Putere și Opoziție. Un nou episod al acestor contre care sunt total inutile într-un context atât de delicat precum cel al pandemiei de Coronavirus este și cel reprezentat de votul pe care Parlamentul îl va da în ceea ce privește prelungirea stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a declarat că, în cazul în care Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este „foarte mare”. Al treilea om din stat și-a motivat afirmațiile prin aceea că, în cazul în care se va ajunge ca autorităţile să fie lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale, de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor nu s-ar mai putea crea o stare de siguranță pentru locuitorii țării noastre.
„Eu am convingerea că reprezentanţii cetăţenilor din Parlamentul României vor mai reflecta. Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie politică, este o decizie care trebuie luată în baza unor considerente care ţin de sănătatea publică în România. Solicitarea de prelungire a stării de alertă este fundamentată de specialişti, de medici, epidemiologi, de specialişti în sănătate publică, pentru că starea de alertă permite autorităţilor, atât centrale, cât şi locale, să impună respectarea unui set de reguli care nu au alt obiectiv decât protejarea sănătăţii şi a vieţii oamenilor”, a transmis Ludovic Orban.
„Din punctul de vedere al Guvernului, prelungirea stării de alertă este o necesitate, este indispensabilă pentru a putea asigura respectarea măsurilor, altfel nu vom avea pârghii. Dacă Parlamentul va respinge starea de alertă, riscul unui nou val epidemic este foarte mare, pentru că autorităţile vor fi lipsite de instrumentele, de pârghiile legale, constituţionale de care au nevoie pentru a putea asigura respectarea regulilor”, a mai punctat premierul.

Share this...