ȘI-AU LUAT ȚEAPĂ. Subiectele la Evaluare «circulă» pe internet!

În ultimele 24 de ore, în mai multe medii de socializare (cu precădere în grupuri de Facebook și WhatsApp) s-au distribuit intens tot felul de subiecte despre care cei care le postau susțineau că au aflat că acelea vor fi date luni la Evaluarea Națională.

După ce acest «fenomen» a făcut vâlvă în mediul online, chiar ministrul Educației, Monica Anisie, a simțit nevoia să vină cu unele declarații pentru a combate afirmațiile celor care au început să se laude că au și rezolvat respectivele subiecte (culmea, mai mulți adulți decât copii), creându-se impresia că participanții la examen ar fi astfel cât se poate de pregătiți pentru Evaluarea Națională din acest an.
Astfel, ministrul Educației, Monica Anisie, a atras atenția elevilor care susțin luni dimineață prima probă la Evaluarea Națională să nu se lase păcăliți de subiectele care circulă pe internet. „Vă asigur ca ceea ce circulă pe internet nu este de la Ministerul Educației. Dragi elevi, părinți, nu vă lăsați păcăliți de aceste subiecte care circulă pe internet”, a declarat, duminică, Monica Anisie, în cadrul unei conferințe de presă. Prima doamnă a învățământului românesc a mai dat asigurări că, pentru extragerea subiectelor, „procedura este foarte sigură”, iar subiectele nu vor fi cunoscute decât mâine dimineață. Ceea ce, probabil, reprezintă și adevărul în această situație care a început deja să îi pună pe jar pe unii dintre elevi, dar și pe părinții acestora.
Au existat și multe voci care i-au apreciat pe elevii care au rezolvat aceste subiecte, afirmând că un plus de pregătire nu strică (nici măcar pe ultima sută de metri), chiar dacă nu acele subiecte vor fi cele care se vor da cu adevărat la examenul de luni. Mai problematică rămâne situația elevilor care încă mai cred cu tărie că respectivele subiecte vor cădea luni, acestea fiind și singurele din care s-au pregătit!

Share this...