Am pus un cățel de usturoi zdrobit în vasul toaletei și l-am lăsat acolo peste noapte. Ce s-a întâmplat în tot acest timp

Curățenia băii reprezintă o activitate pe care chiar dacă nu îți face plăcere să o faci ești nevoit să o întreprinzi cât mai des posibil, având în vedere că discutăm despre un loc mai plin de germeni și bacterii decât oricare altul din casă. Vrând, nevrând trebuie să menținem igiena în locuința noastră.

Recomandare: N-am putut să cred, dar acesta este cel mai murdar loc din casă. Este mai murdar chiar decât colacul de la toaletă!

Pentru curățenia casei în general, majoritatea dintre noi, folosim produse chimice pentru că ele igienizează foarte bine, având rezultate garantate. Acestea însă au și dezavantaje putând fiind dăunătoare sănătății noastre. Putem apela în schimb la produsele de curățenie ecologice și bio, însă acestea au prețuri destul de piperate sau eficiență scăzută. Dar dacă vă spun că mai există o variantă: eficientă și ieftină?

Iata si: O metodă extrem de eficientă! Curăță impecabil tigaia, cratița, aragazul… Această soluție a fost ascunsă de producătorii produselor chimice! Noteaz-o repede!

Da, există, putem folosi produse de curățenie, făcute în casă din ingrediente naturale pe care le găsim la piață sau pur și simplu în cămara noastră.

Ce se întâmplă dacă pui usturoi în vasul de wc?

Un truc interesant la care puteți apela este cel de a pune un cățel de usturoi chiar în interiorul vasului de toaletă, asta pentru a vă igieniza mai bine vasul toaletei. Această soluție este extrem de eficientă , economică pentru că până la urmă este vorba doar despre un cățel de usturoi.

Vezi si: Pune otet pe o felie de paine si las-o in bucatarie peste noapte! De ce tot mai multa lume apeleaza la acest truc

Pe lângă întrebuințările lui alimentare, bine cunoscute de toată lumea acesta are și proprietăți antiseptice prin conținutul său de alicină, substanță antiseptică care împiedică dezvoltarea microorganismelor infecțioase, oferă protecție împotriva bacteriilor și blochează dezvoltarea ciupercilor. Tocmai aceste calități fac din usturoi un ajutor de nădejde pentru dezinfectarea toaletei noastre în vederea obținerii unor rezultate eficiente.

Să vedem în continuare cum se procedează și cum folosește usturoiul pentru a curăța toaleta?

Pentru a elimina și împiedica dezvoltarea agenților patogeni, trebuie urmate indicațiile de mai jos:
Decojiți un cățel de usturoi și aruncați-l în vasul de toaletă, lăsându-l acolo peste noapte. Aveți grijă să nu folosiți toaleta în tot acest răstimp, în caz contrar trebuie repetată operațiunea după fiecare utilizare a wc-ului.
Dimineața trageți apa în toaletă. Acesta este întreaga procedură care însă trebuie repetată de 2- 3 ori pe săptămână și veți avea o toaletă curată ca lacrima.

Citeste si: De ce trebuie sa împrăștii sare prin casa! Nimeni nu știa trucul asta:

Cum dezinfectezi vasul de toaletă și cureți și petele galbene din el?

Iată rețeta pentru o toaletă albă ca zăpada:

Puneți la fiert, într-un vas, 2 căni de apă alături de 3-4 căței de usturoi curățați de coajă. Se dă în clocot de câteva ori acest amestec, apoi de îndepărtează de pe aragaz. Se adaugă și un plic de ceai care se va lăsa la infuzat. Se lasă amestecul să se răcească, după care seara , înainte de a merge la culcare se toarnă acest amestec în vasul de toaletă și se lasă peste noapte. Dimineața trageți apa. Petele ar trebui să dispară în caz contrar repetați procedura și în noaptea următoare.

sursa foto: